Gândul de început de toamnă

Azi pe 21 septembrie începe oficial toamna în Olanda. Vremea și-a schimbat și ea temperaturile toamna își face simțită prezența. Simțim nevoia să bem câte un ceai cald în fiecare seară și să ne adunăm toți sub o pătură pe canapea la câte un film. E frumos tare în perioada asta pentru că e și mama cu noi, o răsfățăm cât putem de mult, nu o lăsăm să facă mai nimic prin casă (deși nu ne înțelegem prea bine cu ea pe tema asta) râdem mult în fiecare zi, copii îi fac scrisori, eu beau cafea cu ea în grădină și povestim din copilărie, îi place mult cu noi deși „nu e ca la ea acasă” 😅. Știu că îi face bine ieșirea asta din rutina ei zilnică și mie la fel. Momentele cu mama nu vor fi niciodată îndeajuns, și înțeleg că alea care le avem trebuie să le facem plăcute. De când am devenit mamă nu prea am mai avut momente doar eu cu mama, mereu era pe fugă la noi să ne ajute dacă e nevoie și apoi să nu ne deranjeze prea mult, pleca. Nu am știut să îi spun că aveam nevoie să rămână doar ca să fie lângă mine, nu să mă ajute cu ceva. I-am spus asta însă acum și cred că ne-a făcut bine la amândouă.

Avem nevoie de mame ca să ne mai simțim copii chiar dacă timpul a trecut și prioritățile au devenit altele. Ea are nevoie să petreacă timp cu copiii ei chiar dacă aceștia au o familie.

Bunicii nu sunt pentru a ne crește copii ci pentru a face parte din viața lor, bunicii nu sunt nici bone ci pot fi de ajutor atunci când pot.

Au nevoie de timpul lor, și de timp care să conteze cu noi.

Cei care încă îi aveți în preajmă pe părinți, beți împreună o cană de ceai/cafea ce vă doriți, povestiți tot ce nu ați apucat să le spuneți, gătiți pentru ei ce le place, faceți plimbări cu ei (plimbări scurte dacă au probleme cu mersul), vedeți marea împreună, un film sau pur și simplu petreceți timp împreună fără să vă spuneți nimic.

Toate ne vor face bine peste ani atât lor cât și nouă!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: