Jocuri de vacanță pentru cei mai mici

Jocuri de vacanță pentru cei mai mici

Jocuri de vacanță pentru cei mai mici

Scriam zilele trecute despre cartea de vacanță pentru copii de 6-7 ani cu fișe de activități, am jocur distractive și pentru copii ceva mai mititei 2-4 ani.

După ce David și-a completat cartea lui de vacanță cu poze din ce a vizitat, a vrut și Anastasia să confecționăm una pentru ea cu desenele ei, la care am adăugat niște carduri de ritm zilnic cu care ne putem juca în mai multe moduri.

Sunt jocuri ca: memory, domino, caută diferența, găsește imaginea identică etc.

O să vi le pun in attach să va bucurați și voi de ele.

Jocul 1: Notă de loto

Imprimați de două ori setul de cărți rotunde fără zaruri. Laminați foile setului colorat. Tăiați cărțile din celălalt set. Puteți alege să lipiți aceste cărți pe un fundal colorat dacă imaginile sunt vizibile. Acum puneți cărțile cu fața în jos pe masă.

Cum se joacă:
Jucătorii întorc pe rând o carte și văd dacă au cartea acelui costum pe cartea lor principală. Dacă nu, pun cardul înapoi. Merită să acordați o atenție deosebită în timpul acestui joc, deoarece cartea care tocmai a fost înlocuită poate aparține următorului jucător. Jucătorul care își umple primul cardul este câștigătorul jocului.

Loto cu zaruri

Pregătire:
Imprimați de două ori setul de cărți rotunde cu zarurile pe ele. Laminați foile setului de zaruri colorate. Tăiați cărțile din celălalt set. Puteți alege să lipiți aceste cărți pe un fundal colorat dacă imaginile sunt vizibile. Acum puneți cărțile cu fața în sus pe masă. Luați o matriță punctată.

Cum se joacă:
copiii aruncă pe rând zarul și fac poza care corespunde zarului. Rugați copiii să numească ceea ce văd în imagine. Jucătorul care își umple primul cardul este câștigătorul jocului.

Jocul 3: Ca un pui fără cap

Pregătire:
Imprimați de două ori cartonașele cu chenarele colorate. Laminați o foaie de fiecare culoare și tăiați cărțile de pe celelalte foi. Puteți alege să lipiți aceste cărți pe un fundal colorat dacă imaginile sunt vizibile.

Cum să joci:
Du-te în sala de joc, împărțiți-vă clasa în până la șase grupuri și împărțiți câte o carte fiecărui grup. Puneți cărțile libere cu fața în jos pe partea opusă. Rugați copiii să alerge pe rând pe partea cealaltă și să strângă prima carte. Grupul care umple primul cardul este câștigătorul jocului.

Varianta 1:
Variază în formele de mișcare; alerga, sari, sari, sari, sari, târât, mergi cu spatele, pas în lateral etc.

Varianta 2:
Așezați cărțile cu marginile colorate împrăștiate în toată camera. Copiii pot căuta cu toții cartonașe care corespund culorii lor.

Varianta 3:
Cărțile trebuie strânse în ordine. Un copil poate întoarce cărțile și poate continua până când o găsește pe cea corectă. Există, de asemenea, o variantă că copiii pot întoarce doar o singură carte. Dacă este cartea potrivită, o poate lua cu el. Este cea greșită? Apoi trebuie să se întoarcă. Are informații utile pentru următorul alergător, și anume ce carte nu a fost.

Varianta 4:
Folosește cărțile cu zaruri. Fiecare grup aruncă zarul pentru a determina ce carte să obțină.

Să vă bucurați jucându-vă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: