Cartea de vacanță – insprație pentru copii.

Copiii au luat ieri vacanța de primăvară. Anastasia a început să meargă și ea la un grup de joacă pentru copii, 3 zile pe săptămână, un fel de grădiniță dar cu program mai scurt, de 4 ore pe zi și merge uneori dimineața alteori după-amiaza. S-a adaptat super bine, este foarte încântată că merge și ea cu ghiozdan și pachețel la fel cum merge David la școală.

Cred că lucrurile au mers atât de ușor pentru că noi am pregătit-o încă de pe la 2 ani pentru atunci când va fi un loc liber la grădiniță pentru ea.

Există o listă de așteptare din momentul în care te decizi să înscrii copilul și până ce îți găsesc un loc liber, sunt foarte mulți copii.

I-am povestit mereu despre cum va fi acolo, cât timp va sta, ce activități va face, cum trebuie să socializeze cu copiii, cum doamnele educatoare vor fi cele în care poate avea încredere să își spună temerile cât noi nu vom fi cu ea. A fost mereu entuziasmată și nerăbdătoare pentru când va merge. Acum 2 săptămâni a venit momentul, ea are 3 ani și jumătate și putem vorbi cu ea la un nivel destul de avansat despre emoțiile pe care le simte ea sau ceilalți copii.

Pentru ea a fost scurt timpul la grădiniță, i-a părut rău că nu va mai merge o săptămână, însă David aștepta ceva mai nerăbdător vacanța, asta pentru că am decis împreună să vizităm muzee, acvarii și locuri de joacă noi. Am făcut împreună cu David o carte de vacanță, el face câte o carte despre orice lucru care îl entuziasmează, dar pe aceasta am decis să o facem împreună.

Am adăugat în carte fișe de lucru distractive și am rezervat un loc pentru „jurnal” unde el va pune poze și va scrie ce a vizitat.

De la școală nu are teme și am înțeles că nu va avea nici ani următori până în jurul vârstei de 12 ani, dar pentru că uneori îmi spune că îi e greu, eu i-am propus să mai exersăm acasă ca să îi fie mai ușor la școală, mai ales că găsim să descărcăm niște fișe grozave.

M-am gândit să împărtășesc cu voi aceste fișe și le-am tradus în limba română să le aveți pentru inspirație. Fișele sunt pentru copii de 6-7 ani. Eu una nu am găsit în România ceva asemănător cu diferite tehnici de lucru, de aceea cred că și copiii le adoră.

Aceste fișe sunt de matematică, când voi avea ceva mai mult timp voi traduce unele și pentru scriere, citire și jocuri de cuvinte, o să vă placă.

Gânduri bune până data viitoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: