Sfârșit de toamnă

Sâmbătă, 13 noiembrie, mai sunt așa puține zile din toamna asta minunată în care nu am mai putut scrie mai deloc, doar am tras aer rece pe năsucuri și am pozat câte ceva din drumul nostru.
Îl aștept pe David de la cursul de înnot și mă bucur de cele 30 de min. cu mine.
Așa că admir pomii cu frunzele îngălbenite peste care soarele se arată atât de profund. Respir și fac poze, mă așteaptă o zi plină cu doi pui pretențioși acasă.
De ceva timp ne facem treaba cu o bicicletă în care poți plimba copiii „bakfiets” , am să fac un articol separat despre ea curând. Pe lângă asta mă ajută și să fac sport în același timp cât avem treabă prin oraș. Copiii sunt super încântați să meargă în ea, am scăpat și de răul de mașină totodată.

Trec cele 30 de min, iese David și trecem să luăm câte ceva de la supermarket și ne grăbim să ajungem acasă să îl vedem la tv pe Sinterklass care este Moș Nicolae aici, cum ajunge în Olanda cu corabia din Spania. Apoi se urcă pe calul său alb până la casa Zwarte Pieten (ajutoarele sale).

El rămâne în Olanda până pe 5 decembrie și în tot acest timp lasă cadouri copiilor în ghete aproape zilnic, însă nu cadouri mari ci diferite dulciuri mici.

Am urmărit venirea lui Sinterklass toți 4 cuminți pe canapea, Tata a făcut sendviciuri pentru fiecare cu ce a vrut, David ne traducea când ceva i se părea interesant și important să aflăm și noi.

După emisiune am mers la bibliotecă ca David să își mai aleagă câteva cărți pe care să le citim împreună și pe altele el singur. Pe una dintre ele o avem si în română, este vorba despre „Lupul care a căzut din carte”, scrisă de Thierry Robberecht – editura Panda. Un lup care la început era foarte fioros și rău dar ajunge să cadă din carte și se pare că devine fricos, este tare frumoasă, nouă ne place mult .O puteți găsi redusă aici.

Ne-am întors acasă, copii s-au jucat și noi ne-am apucat de recondiționat niște scaune vechi din lemn brut pe care vrem să le readucem la viață într-o culoare mai caldă, o să va arăt și cum vor ieși la final. Ne-am certat pe tema venirii la masă la timp, strânsul jucariilor înainte de somn și schimbatul în pijamale.

Am citit poveștile pe care ei le-au ales înainte de timpul pentru somn, am rămas lângă ei ceva timp să îi privesc și să îi miros apoi m-am așezat pe canapea și am privit un film tare fain cu omul : Red Notice pe Netflix dacă vreți să îl vedeți și voi.

#gânduldeazi😊

#sfărșit de toamnă

Face-ți cunoștință cu Sinterklass si ajutoarele sale.

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: