Activități creative pentru copii.

Știu cât de dificil vă este și vouă să ii țineți ocupați pe cei mici toată ziua fără să auziți că s-au plictisit.

Cei drept copii se plictisesc foarte repede și de jocuri și de jucării, oricât de multe ar fi. Noi ca părinți avem tendința de a le cumpăra tot mereu pentru a-i ține ocupați sau pentru a le face o bucurie de fiecare dată.

Adevărul este că ei defapt nu au nevoie de atăt de multe ci doar de prezența noastră în jocurile lor,

Este important cel puțin pentru prima perioadă a copilăriei să le și aratăm cum se joacă un anumit joc și în câte moduri ne putem juca cu o jucărie pe care o are. Astfel copiii învață să se joace corect cu o jucărie (este foarte important să nu se joace haotic) și să fie organizat. Practic cu cât stăm mai mult în jocurile lor cu atât ei devin mai independenți și responsabili.

Vă împărtășim câteva idei din ce facem noi.

De cele mai multe ori atunci cănd copii se plictisesc de jucarii și jocurile lor, imi cer să le printez imagini diverse pe care ei să le coloreze , sau le printez eu diverse fișe de lucru distractive, sau creăm origamii, pictăm cu degețelele, confecționam diverse lucruri din hârtie colorată.

Alteori aranjam jucăriile sau hainele lor pe categorii. Astfel putem descoperii în dulap câte hainuțe de o anumită culoare avem sau ce modele avem imprimate pe ele. Găsim dealtfel și modalitățile de închidere a pantalonilor, a hanoracelor și pulovărelor sau gecilor. Aflăm și că pe etichete este imprimat un număr care reprezintă marimea fiecăruia. Le place tare mult să facem asta.

Bucătărim ceva bun împreună și degustăm apoi citind o poveste aleasă de ei. Mai nou avem anumite zile când fiecare are dreptul să aleagă povestea, pentru că devenise o neînțelegere între ei și acest lucru. Așa că o zi alege Anastasia povestea și în alta David.

În afara casei ieșim cu bicicletele sau trotinetele depinde ce ei își aleg.

Mergem în pădurea din apropierea casei să descoperim diverse flori sau ciuperci. Lui David ii plac foarte mult mușchii de pe scoarța copacilor. Sau parcurgem cei 4km pe jos până în parcul dintr-un sat învecinat cu orașul în care locuim. Un parc absolut minunat unde vedem numeroase animale o colivie uriașă cu papagali, locul de joacă destinat copiilor ne place super mult dar și traseele pe care le putem face cu bicicletele sau pe jos. Tot aici începe goana după pietrele pictate. Localnicii pasionați, picteaza pietre și le ascund în parc pentru a le găsi copiii.

Aici o parte din pietrele găsite de David.

Așteptăm să fie totul verde din nou.😍

Mergem la mare chiar dacă este încă frig, copiilor le plac pescărușii și activitățile pe care localnicii le fac în perioada aceasta pe plajă. În weekend spre exemplu oamenii își pot scoate caii la plimbare pe plajă sa ii călărească. Astfel vedem niște exemplare de caii super frumoși și îngrijiți altfel decât eram noi obișnuiți să îi vedem.

Tot lângă mare, avem dune de nisip printre care sunt trasee de mers cu bicicleta sau pe jos. Vegetația de acolo este minunată (urmează să vă pun niște fotografii cu locurile vizitate).

Tot în weekend colecționarii de mașini de epocă ies la plimbare cu frumoasele exemplare pe care le dețin.

David este pasionat de mașinile de epocă ( are și el o mini colecție de mașinuțe de epocă) și e fașcinat atunci când le vede.😍

Mai jos vă lasăm câteva poze cu activitățile noastre de săptămâna aceasta pentru inspirație, și desigur le așteptăm și noi pe ale voastre.

Zile cu zâmbete!😊

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: